26 de marzo de 2009

Insubmís a la banca [CAT]

Durant més de dos anys, l’activista català Enric Duran ha obtingut préstecs per un total de 492.000€ de 39 entitats bancàries i ha destinat els diners, segons diu, als moviments socials que miren de construir alternatives. La qüestió és que ha anunciat públicament que no pensa tornar els diners i defineix la seva acció com un acte d’insubmissió a la banca, com una nova forma de desobediència civil.

Aquest documental proposa una reflexió sobre la seva acció on el propi Enric Duran hi participa amb una auto-entrevista que ha enviat als autors.


Comentari dels autors:

Amb “Insubmís a la banca” hem volgut acostar-nos a l'Enric Duran -dins les possibilitats que la situació legal del nostre protagonista ens han permès- per desxifrar els seus motius, contextualitzar l’acció i conèixer la seva opinió envers el món que ens envolta. I sobretot fer-ho abans que es dilueixi en la nostre societat de l’espectacle on ens toca viure.

Ja fa bastants anys que coneixíem l’Enric Duran. Apropar-se als moviments socials a Catalunya significava trobar-se’l tard o d’hora, treballant de manera infatigable. El 17 de setembre de 2008 va aparèixer una nova publicació gratuïta amb continguts alternatius: “Crisi”. El més sorprenent és que a les pàgines centrals, l’Enric Duran va fer pública una acció de desobediència a la banca que ningú no hauria imaginat, un acció directa que ens fa pensar tant en Thoreau, com en les expropiacions dels anarquistes del passat fusionades amb tècniques, valors i mitjans del segle XXI. Ens vam quedar bocabadats.

Elisenda Trilla
M. Martí Freixas

http://www.granangular.cat/fitxadocu.php?ID=464

No hay comentarios: